kalender
nieuws
contact
Nieuws

Gouwdansavond VVKB gouw West-Vlaanderen

15 oktober 2022

Afgelopen zaterdag gaven de West-Vlaamse volksdansgroepen het beste van zichzelf op het bal van de gouw West-Vlaanderen in de school GO Bellevue te Izegem.
Danspas Wijnendale, Tijl Uilenspiegel Kortrijk, Canteclaer Zwevegem, Zannekin Veurne, Vrij Uurke Zedelgem, Scarminkel Sente, De Sloepe Heist en Hovelingen-Viking uit Gistel verbroederden met Volkskunstgroep die boose uit Izegem.
Wij organiseerden de avond en zorgden voor een gesmaakt en zeer uitgebreid dessertbuffet. Ons orkest speelde ten dans en Jeanne praatte het dansprogramma aan elkaar. Gouwvoorzitter Koen Denduyver en die booses eigen voorzitter Sofie Therry blikten op het eind van de avond tevreden terug op een geslaagde editie na een gedwongen (corona) pauze van 3 jaar.
Onze dansers van jeugd, volwassenen en veteranen zwaaiden de beentjes los op gekende en minder gekende baldansen. De voorzitter bedankt alle vrijwilligers die van dit evenement een succes hebben gemaakt.
 

Start kindergroep

10 september 2022

Na een zonnige vakantie, gingen we opnieuw van start in ons vertrouwde repetitielokaal 't Kartouchke in Izegem. Het was een fijn weerzien en het dansen waren we gelukkig nog niet verleerd. Een goede start van een leuk dansjaar.

Uitstap met deel kindergroep en jeugdgroep

02 juli 2022

In een klein stationnetje...

Maar gelukkig niet 's morgens in de vroegte, stapten we met de dansers uit de lagere en middelbare school op de trein richting Oostende.
Een dagje uitwaaien aan de zee werd aangevuld met onder meer de oversteek met de veerboot, pootje baden, schelpen verzamelen, een spel Kubb en een mooie wandeling richting Hangtime. Daar werd naar hartelust gesprongen en gespeeld vooraleer we de terugreis hebben aangevangen met de tram en de trein.

Sfeer op de Izegemse batjes

18 juni 2022

Op deze snikhete dag, brachten we met de leden van de verschillende deelgroepen wat kleur op de grote markt van Izegem. Bijgestaan door ons orkest, toonde de kindergroep met trots de dansen die ze dit jaar tijdens de repetities geleerd hadden. Ook de jeugd ging de uitdaging aan met behendigheidsdansen zoals de sinklipas en de stokkendans. Daarnaast konden de volwassenen niet ontbreken voor wat extra sfeer met enkele typische gouwdansen.

Overlijden stichtend lid Tillo Samyn

21 december 2021

Op 21.12.2021 vernamen we diepbedroefd het heengaan van Tillo Samyn, één van de stichtende leden van volkskuntsgroep die boose en gewaardeerd lid van ons koor. De plechtige uitvaartdienst vindt plaats in de SINT-PIETERSKERK, Emelgemseplein in EMELGEM op MAANDAG 27 DECEMBER 2021 om 10.30 uur.
Het rouwbericht kan gelezen worden via Snoeck Uitvaartzorg Izegem

Uitstel etentje die boose 65 jaar

17 november 2021

2021, 65 jaar die boose. Een feestjaar. Een jaar met een gouden randje.

Helaas heeft Covid ervoor gezorgd dat het maar een heel klein gouden randje was. We deden ons best om er toch iets van te maken: een online toast bij het begin van het jaar, een fotoquiz, een fotozoektocht, een picknick. Alles zo ‘covid safe’ mogelijk. Gelukkig was er ondertussen ook nog het vaccin dat ons wat weerbaarder moest maken tegen het virus. En dus was er weer wat hoop, een lichtpuntje aan het einde van de tunnel: op 21 november sluiten we ons feestjaar af met een etentje!
Helaas is Covid duidelijk niet van plan om het snel op te geven. De cijfers stijgen heel snel, heel wat mensen worden ziek of moeten in quarantaine na een hoogrisicocontact.
Na heel wat wikken en wegen hebben we vanuit het bestuur beslist om het etentje te verplaatsen naar een latere datum. Het was geen makkelijke beslissing, ééntje die we genomen hebben met heel wat pijn in het hart, maar ze is wel genomen vanuit ons gezond verstand. Zoveel mensen nu samenbrengen en het risico nemen om elkaar daar zo maar te besmetten, is echt geen goed idee. Zoals gezegd, het is een uitstel, geen afstel. We kijken nu hoe het virus verder evolueert en zoeken met het bestuur naar een gepaste, nieuwe datum. Die zullen we dan zo snel mogelijk communiceren. 
Voor nu wens ik jullie het allerbeste toe. Ik hoop dat jullie gezond en veilig blijven en dat jullie gespaard mogen blijven van alle covidellende! Alvast heel erg bedankt voor jullie begrip!

Sofie Therry
Voorzitter

Mol de Mier op wereldreis

23 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober namen we met de kindergroep deel aan de dans- en zangnamiddag, georganiseerd door het kinderdanscollege van VVKB. Mol de Mier was onze gids en hij leidde ons langs verscheidene landen aan de hand van verschillende leuke liedjes en dansjes. Samen met de leden van andere kindergroepen zongen we uit volle borst en bewogen we onze "vinger en duim". We leerden ook een paar nieuwe dansjes, welke we zeker op onze repetities nog zullen doen.

Koorwandeling Koor en Stem

10 oktober 2021

GELUKKIG
Waren de 30 zangers van Koor die boose die - ondanks het resterende stukje corona-schroom - eindelijk hun vierstemmige harmonie mochten doen weerklinken  in een soms bijna volle H.Hartkerk.
Was dirigent Roos Devos, die een gevarieerd programma had geselecteerd met zes sfeervolle nummers ; soms uitbundig en vrolijk, even vaak intiem en warm.
Waren Koor & Stem en Stad Izegem die konden terugblikken op een zeer geslaagde provinciale koorwandeling.
Waren vooral de meer dan tweehonderd passanten ; hun maandenlang geduld werd beloond met een onuitgegeven mini-concert van heel hoog niveau.

Vriendjesdag Kindergroep

02 oktober 2021

Op zaterdag nodigden onze jongste dansertjes vriendjes uit om kennis te maken met volksdans en -muziek. Hopelijk blijven de kameraadjes komen en hebben we er enkele nieuwe leden bij. Wie buiten deze vriendjesdag om ook eens wil dansen en plezier maken kan elke zaterdag voormiddag vanaf 10u30 terecht in 't Kartouchke Emelgem. 

Herdenkingswandeling Gerda Mylle

26 september 2021

De volwassenen dansten aan het Schoen- en Borstelmuseum tijdens de herdenkingswandeling voor wijlen ere-burgemeester Gerda Mylle. De dansleiding bokste een aangepast corona-proof programma in elkaar. De Spiegel en de Borsteldans (voor de gelegenheid Schoen- en Borsteldans) werden 7x gedanst op live muziek. Wat deed het deugd om eindelijk weer het beste van onszelf te geven. Grote dankbaarheid ook voor de steun die we als vereniging steeds van Gerda voelden.

Overlijden stichtend lid Rosita Vanbesien

02 september 2021

Op 26.08.2021 vernamen we diepbedroefd het heengaan van Rosita Vanbesien, één van de stichtende leden van volkskuntsgroep die boose en gewaardeerd lid van onze veteranengroep. De plechtige uitvaartdienst vond vandaag plaats te Assebroek.
 

wandelzoektocht voor klein en groot

02 september 2021

De kindergroep heeft, naar aanleiding van het 65-jarig bestaan van die boose, gezorgd voor een leuke wandelzoektocht. Iedereen mag deelnemen.
Er zijn 3 niveaus:
niveau 1: speurkonijn: voor kindjes die goed kunnen kijken
niveau 2: detective: voor kindjes die al kunnen lezen
niveau 3: codekraker: voor wie de uitdaging wil aangaan.

Invulformulieren en routebeschrijving kunnen per mail aangevraagd worden bij het Secretariaat van die boose via stefaan.vandommele@telenet.be .

Alle niveaus kunnen tegelijk ingevuld worden, de routebeschrijving is voor iedereen dezelfde. De tocht start in de Reigerstraat nummer 7 (kleuterschool De Knuffel), is ongeveer 2km lang en duurt ongeveer een uurtje. Halverwege kunnen jullie even uitrusten aan de picknicktafel in de buurt van de speeltuin.
De antwoordformulieren mogen in de bruine brievenbus in de Reperstraat 91 gedropt worden tot en met 30.09.2021. Vergeet dan niet om je naam en mailadres te vermelden op het blad.
Veel wandel- en zoekplezier!
 

Bezieler Kartouchke, koorlid die boose en Emelgems monument overleden

17 maart 2021

Dinsdagavond 16 maart 2021 nam de familie afscheid van Lucien Maertens, oudlid van koor die boose. We zullen hem allemaal herinneren als de verantwoordelijke van 't Kartouchke die steeds klaar stond met de sleutel en een warme babbel. Nooit bevreesd om bij diverse activiteiten van onze volkskunstgroep de handen uit de mouwen te steken en steeds paraat om het beste van zichzelf te geven bij een zangoptreden. Gewaardeerd voormalig lid van het organisatiecomité van het Wereldfestival Izegem. Online condoleren kan bij het rouwbericht op Snoeck Uitvaartzorg.

Woordzoeker 65 jaar die boose

20 februari 2021

Woordzoekers zorgen voor ontspanning en plezier. Als de drukte in je leven je even te veel wordt, los deze woordzoeker op en ontspan je geest de komende minuten volledig.
Met dank aan Brigitte van onze veteranen voor de voorbereiding.

Nieuwjaarsdrink

13 januari 2021

Die Boose klinkt op het nieuwe jaar !

Nieuwjaarswensen die boose

01 januari 2021

Een gezond en veilig 2021 voor alle leden van volkskunstgroep die boose Izegem.

Koor die boose brengt Kerstlichtje thuis

20 december 2020

Tijdens het voorbije weekend werd elke zanger/es verrast met een persoonlijke wens voor licht in deze donkere dagen, vredevolle tijden met Kerst en een gezond 2021.

KOOR VIERT 40 JAAR ROOS DEVOS

06 december 2020

De roos,
symbool van schoonheid.
Schoonheid,
die Roos meer dan een halve eeuw geleden
ontdekte in de muziek.
Muziek,
die jij ons, nu al veertig jaar,
met mondjesmaat bijbrengt, in volle harmonie.
Harmonie,
enkel mogelijk door uit te munten
in koordirectie en met héél veel passie.
Passie,
die wij, koorleden, enkel kunnen bewonderen
en pogen ook uit te dragen .
Roos,
dank voor die veertig jaar schoonheid.

 
 
 
 

Sint-Cecilia

19 november 2020

Met ‘Bridge over troubled Water’ heeft Koor die boose,
nauwelijks enkele maanden vóór de pandemie,
onze harten laten zingen.
Nu laten Simon & Garfunkel ons,
ter gelegenheid van het feest van St.-Cecilia,
verlangen naar een nieuw concert in het najaar van 2021.
 
Corona, you're breaking my heart
You're shaking my confidence daily
Oh, Corona, I'm down on my knees
I'm begging you please to go home.
 
Making sick in the afternoon with Corona
Up in my bedroom
I got up to wash my face
When I come back to bed
She was back in my place
 
Jubilation,
She left me again,
I fall on the floor and I’m laughing.
 
Jubilation,
She left me at last,
I call on to Roos and I’m singing.

Koor Die Boose met Corona in de Krant van West-Vlaanderen

26 oktober 2020

Ons koor vindt het noodzakelijk de wereld te laten weten dat we er alles aan doen om toch maar te kunnen zingen. Geen enkel Covid protocol houdt ons tegen !
Tenzij...

 

die boose danst de jerusalema

16 september 2020

Alle deelgroepen van die boose deden mee aan de jerusalema challenge op het evenementenplein voor CC De Leest in Izegem. Vanzelfsprekend volgden we nauwgezet de geldende COVID-19 maatregelen. Check de video link voor een impressie. Met dank aan iedereen die meegeholpen heeft aan de realisatie.

Video